august 2010

Curb Cup in Boise

I går, søndag, fikk jeg lov til å sove helt til kl 12 på dagen siden jeg hadde vært oppe i ca 24 timer med 5 min søvn på tur hit. Så da sto jeg opp og spiste toast til frokost, før vi alle pakket oss i bilen og dro til downtown Boise, hvor det var Curb Cup. Det er en slags greie med masse folk og arrangeres hvert år. Gjennom en hel gate var det stappfullt av folk og det sto musikere, dansere eller andre artister langs hele gaten. Så man kunne kjøpe noe som het "tokens" tror jeg og legge den oppi en boks som hver av de forskjellige numrene hadde. Alt etter hvilke numre man likte da, og senere på dagen ble de vel telt opp og de med mest vant. Vet ikke hvor lang tid vi brukte der, men det var ialfal et par timer og det var ganske morsomt.

Cheryl tok bilder, og vi kunne ikke forstå hvorfor hun lo; meg, Audrey, Michelle, Hayley og Erik (venn av Hayley). og ikke minst, Bill som hopper opp og ned i bakgrunnen.

Utenfor et tilfeldig hus i Boise, eller antageligvis capitolbygningen. Husker ikke helt.

Etter det dro vi hjem til huset og spiste middag. Den var god! og jeg var nødt til å fylle ut all slags papirer for å kunne registrere meg på skolen i dag. Det tok ganske lang tid, fordi jeg ikke klarte å bli enig med meg selv hvilke science eller math klasser jeg skulle prøve å bli med på.

Gotta go... Må på skolen :)

I'm in the US now!

Da er jeg framme i Eagle, Idaho! :)
Jeg reiste først sammen med 4 andre utvekslingsstudenter fra Norge, Oslo til Philadelphia, Pennsylvania. Så da hjalp vi hverandre med å komme gjennom sikkerhetskontrollene og alt det i Oslo, og tollen i Philadelphia noe som var veldig gjeft. Turen tok vel nesten 8 timer og det var ganske kjedelig. Så kjedelig at jeg klarte å sove 5 min kanskje, men jeg ble sittende mellom to amerikanske damer som var ganske pratsomme. En av dem var fra Philadelphia og fortalte meg en masse om byen mens vi holdt på å lande der. og hun andre var fra Minneapolis og ble da veldig interessert da jeg fortalte at en av de andre utvekslingsstudentene på flyet skulle bo der dette året. Så flyturen gikk jo egentlig ganske greit da!

Men så var det da etter å ha sagt hade til de andre på Philadelphia og skulle gå videre alene! Da slet jeg litt. Men bare litt. Jeg gikk først til Gate C, mens flyet mitt skulle gå fra gate D11. Det var en stoor flyplass! Så etter litt stress fant jeg da fram til D11 rett før de startet å boarde. Det gikk eegentlig gankse kjapt og flyet landet i Chicago før tiden. enda en mellomlanding... Så der brukte jeg da to timer før det neste flyet mitt gikk. Da var jeg ganske sulten så jeg bestiltee først noe chicken et eller annet. men det jeg ikke så var at det var en salatdings! så da jeg fikk den ble jeg ganske skuffa. det var massevis av salat med hvitløkssaus, og som jeg så, ingen kylling. + en slags tørt brød, skjært som terninger! Det ble ikke spist.. men jeg drakk i det minste colaen jeg kjøpte med det samme. Deretter gikk jeg til en annen plass og kjøpte en sandwhich. Den smakte heller ikke noe særlig. Så da fant jeg ut at jeg bare kunne finne ut hvor flyet mitt skulle gå fra. Så jeg skulle slippe å stresse like mye som på forrige flyplass. Så på tur til gaten min da, som denne gang var C23, så jeg et mathjørne eller whatever, der de hadde en masse forskjellig matboder. Så etter å ha funnet fram til gaten min, gikk jeg tilbake dit og kjøpte en pizza. Den var faktisk god!


Isn't it cool? mellom noen gater på flyplassen i Chicago

Så etter det da tok jeg flyet fra Chicago to Boise (uttales "båysi" eller noe slikt). På¨turen dit satt jeg sammen med en dame som kom fra Boise, men hadde bodd i Alabama en stund. Så den flyturen var ikke så kjedelig. og dessuten varte den vel bare litt over tre timer. Da jeg kom fram til Boise, var jeg ganske trøtt, men samtidig så spent at jeg merket det nesten ikke. Jeg var ikke helt sikker på hvor jeg skulle gå, så jeg bare fulgte etter de andre bortover og ned en rulletrapp. og når jeg sto i den rulletrappen så jeg vertsfamilien min! Da var de på tur opp i rulletrappen ved siden av, så da de la merke til meg måtte de bare prøve å snu og gå ned igjen :P Ble litt moro av det. Så da fikk jeg hislt på dem alle sammen og de var akkurat like hyggelig som jeg hadde trodd! :) Så vi ventet da en stund på Sally, hun som skal finne en permanent vertsfamilie til meg, og bagasjen min. Så etterpå tok vi noen bilder da før vi dro til huset. og det er stort! og kjempefint.


Here we are: Sally fra Forte organisasjonen, vertssøsteren Hayley, vertsfaren Bill, meg, vertsmora Cheryl, Audrey fra Taiwan, vertsbroren Avery og Michelle fra Sveits. de er alle kjempegreie! selv om bildet ikke ble helt bra...

På ett eller anet tidspunkt, har jeg også klart å ødelegge entertasten på PCen min så skal prøve å få det fikset. Jeg må trykke noen ganger på den for å få den til å virke, men skal se om jeg ikke får den fikset igjen snart... :P

Jeg skal se om jeg ikke får tid til å blogge igjen snart, men ikkee regn med like detaljerte innlegg hver gang!

I går da jeg var så trett startet jeg plutselig å snakke norsk, istedet for engelsk, så de så ut som et spørsmålstegn. men ellers går det greit å forstå hva de sier og snakke det selv. :)

Blogges!
og vær så snill, legg igjen en kommentar. de som ikke har blogg kan også, så lenge de bare skriver navnet sitt i feltet så jeg vet hvem det er :)

Alt klart til avreise! :D

Nå sitter jeg i Oslo, den siste kvelden i Norge på ti mnd, har jeg brukt ilag med mamma, onkel Lars-Inge og tante Linda og familien deres :) Har vært utrolig koselig!

Har btw vært her helt siden onsdag, da jeg fikk vite at jeg måtte møte opp på ambassaden enda en gang for å ordne med visum... Men nå er det i orden! :D
og jeg har fått flybilletter til imorgen! Så neste blogginlegg kommer etter jeg er kommet inn til USA! :D

Mathias og onkel :)


blogges!

Desperate packing!

Or maybe not. Tar meg jo tid til å sitte her i noen minutter!


Nå har jeg da betalt SEVIS fee på nytt for det nye visumet og Explorius har lovet at de skal få svar fra ambassaden imorgen tidlig! haha. det har jeg jo bare hørt to ganger før, men verst for dem om det ikke skjer. Eller kanskje meg. Det er jo jeg som kan komme for sent til skolen. That's another story...

Så jeg vet altså ingenting nå. Jeg kan dra imorgen til Oslo, eller torsdagen og videre derfra på fredagen. Hvem vet? Kjenner jeg er litt glad for at mamma insisterte på at hun skal bli med meg til Oslo. Da slipper jeg å rote meg bort alene :P

Om man kunne tatt med så mange kofferter, hadde jo ikke problemet eksistert.
Men tilbake til pakkingen! jeg har skrevet pakkeliste og løpt rundt i huset et par dager på leting etter ett av favorittplaggene mine. Men neida! Det har gjemt seg og er ikke til å finne... Såklart sliter jeg med å pakke alt i en koffert på 20 kilo, en håndveske og en PCbag. Men det skal gå!

Jeg må fortsett med pakkingen...

Som min kloke pappa sier: Det er bedre å se etter løysninger, enn å konsentrere seg om problemet! :)

Svar på spørrerunde

Greit, da skal dere endelig få svarene på spørrerunden :)
Har ikke fått tid til å lage noen viedoblogg.


Her er først diverse spørsmål.

Hva spiser du helst til middag?
- Det må vel være taco eller pizza tror jeg.

Ynglingsdyr?
- Det må være hund!

Har du hatt kjæreste? Hvor mange?
- Nei, har ikke det

Hvem er din beste venn?
- Har flere gode venner, men den beste er vel Marianne :)

Ynglingsfarge?
- Rød. og enda bedre, kombinert med svart :P

Har du noen interesser?
- Ja, hvem har ikke det?

Hvordan jobb har du?
- Har hatt sommerjobb på Rimi, hvor jeg har plassert varer og sittet i kassen. Faktisk siste dag på jobben i dag!

Ynglingsmat?
- Mammas hjemmelaga pizza.

Hvordan er klesstilen din om du må beskrive den selv?
- Ja si det... Avslappet, men inspirert av punk kanskje.

Hvilken mobil har du?
- akkurat nå har jeg en elendig Nokia 5800 express music. eller dvs den var jo bra da jeg kjøpte den, men nå er det andre som er bedre...

Kan du svare på videoblogg?
- En annen gang, når jeg har tid. :)

Hvordan type bøker liker du å lese?
- Fantasy! (J.K. Rowling, Stephenie Meyer, Chritopher Paolini, P.C & Kristen Cast) og krim/thrillere (Elizabeth George, Harlan Coben)++

Liker du å shoppe?
- For noen år siden hatet jeg det, men nå er jeg begynt å like det :)

Har du vært på  ferie i sommer?
- Nei, desverre.

Har du jobbet mye i sommer?
- Ja! en stund jobbet jeg 6 dager i uken...

Har du lyst på August?
- Haha, ingen kommentar på bloggen iallfall! :P


Og så over til utvekslingsspørsmålene :D

Hva gleder du deg mest til med å reise til USA?
- Å oppleve alt som er typisk amerikansk... ting man bare får oppleve der. High school, thanksgiving, graduation + og se forskjellige steder.

Hva tror du at du kommer til å savne først ifra Norge?
- Familien og de nærmeste vennene mine kanskje?

Hva synes du om holdninger overfor poesi i USA i forhold til Norge?
- Det har jeg egentlig ingen formening om... Spør meg igjen om et år! :)

Hva er du mest nervøs for?
- Å ikke klare å finne meg til rette i vertsfamilien og på skolen!

Hva er du mest gira på?
- Ikke godt å si :P

Hvorfor valgte du Explorius?
- Valget sto tilslutt mellom Explorius og Speak tror jeg. Så da valgte jeg Explorius fordi det var de jeg fikk mest info fra og siden de ikke tok inn så mange utvekslingsstudenter følte jeg at jeg var mer garatert en bra vertsfamilie.

Valgte du stater?
- Nei jeg gjorde ikke det. Jeg var for det første for sent ute (søkte i januar) og for det andre følte jeg at det ville være enklere å finne en familie som passet meg om man søkte i hele USA.

Hvilken stat håper du å komme til?
- Har fått plassering nå, men mens jeg ventet håpet jeg på å komme til en varm stat. (drømmeplassering var såklart San fransico.)

Hvor lenge har du tenkt på at du ville dra på utveksling?
- Har tenkt på det helt siden jeg fikk høre det var mulig, men kan ikke huske når det var :P

Hva gleder du deg minst til iløpet av året?
- Til å si farvel med de jeg har vlitt kjent med iløpet av året, tror jeg.

Er du fornøyd med byrået du reiser med?
- Ja jeg er fornøyd med Explorius. De er veldig seriøse og tar alle mine forespørsler og spørsmål på alvor. dessuten ordner de med alt fra ambassadebesøk og flybilletter :)

Noen tips til oss som skal dra til neste år?
- Jg har jo enda ikke egentlig startet mitt år, men jeg tror det vil være lurt å tenke gjennom hvorfor dere vil reise! om det er fordi noen venner skal og man ikke vil være igjen alene, bør dere absolutt tenke gjennom det en gang til. men hvis ikke, kjør på! :)

Får alle bra med stipend?
- Jeg vet ikke hva alle andre får, men det er jo borteboerstipend, reisestipend i både inn og utland som alle får. og i tilleg kan det være mulig å få grunnstipend, men det avhenger av formue og inntekt til foreldrene... Den kan faktisk bli opp til 60 000, men ikke alle får så mye!

Når bestemte du deg for at du skulle bli utvekslingsstudent?
- som sagt, har lenge hatt lyst til det. men i januar 2010 innså jeg at dette året vil være min mulighet, så da satte jeg alt inn på å overtale foreldrene mine. :P

Vurderte du noen andre land enn USA å dra til?
- Ikke egentlig. men hadde England som reserveløysning, om ikke mamma og pappa ville la meg dra helt over til USA...

Hva kommer du til å savne mest?
- Som tidligere, familien og vennene her i Norge. ellers er vel alt av ting mulig å skaffe seg i USA.

Når reiser du til USA?
- Iløpet av den kommende uken! :D

Har du fått vertsfamilie? Hvis ja, hvor skal du?
- JA, det har jeg!! I Eagle, Idaho. Har skrevet mer om dem i et innlegg lengre ned.

Har du reisefølelser?
- mener du reisefeber? isåfall ja. Er vel ikke til å unngå :P

Det var de spørsmålene for denne gangen.

Blogges!

Vertsfamilie!

Da har jeg endelig fått en vertsfamilie! Eller iallfall en velkomstfamilie. De bor i Eagle, Idaho og jeg skal gå på Eagle High School! Maskoten til Eagle High er en mustang, og fargene er jaktgrønn og sølv.


Some rocks in front of the school

football...


Velkomstfamilien kunne antageligvis ikke vært mer perfekt! Jeg vet ikke hvor gammel foreldrene er, men de har to unger selv og tar imot tre utvekslingsstudenter inkludert meg! De står på ski hele vinteren, leser masse bøker, og omentrent hver uke prøver de ut nye matoppskrifter! + de har to katter :)

Jeg har bare hatt noen få mailer med dem hittil, men jeg håper jeg får bo der hele året :D

Drar i neste uke fordi skolen starter den 30. august!

Blogges mer senere...

fortsatt spørrerunde

Hadde tenkt jeg skulle få tid til å svare på spørrerunden i dag, men det fikk jeg ikke tid til pga. ekstravakt på jobb. Så istedet får jeg prøve på det en av de nærmeste dagene. Så dere kan fortsatt stille spørsmål HER :)


Summer...

Om dere kommer med 15-20 spørsmål til skal jeg svare på videoblogg...

Spørsmål? Svar på innlegget lenger ned

Om 28 dager

er jeg ikke her i Lofoten lengre. Kanskje sitter jeg på et fly på tur over atlanteren, eller jeg er alleredi i New york eller enda bedre jeg er kommet frem til vertsfamilien min! Som forresten kan være hvor som helt i USA, bortsett fra Alaska og Hawaii...

Men selv om jeg ikke enda vet hvor jeg skal, har jeg startet å tenke på hva jeg skal ta med meg og her er litt av det.

Jada jeg bruker linser, og jeg bare må ha noe å lese i på flyet bla. :P + litt klær da...

Dessuten trenger jeg jo også noen norske skolebøker, og selvfølgelig PCen!

Har du lest Elizabeth George?
og om du er utvekslingsstudent: Har du startet pakkingen?


Om det er noe du lurer på, så har jeg en spørrerunde på gang, så spør i vei på innlegget under! :)

Spørrerunde! :D

Siden det ikke er så mye å blogge om akkurat nå, tenkte jeg at jeg like godt kunne ha en spørsmålsrunde.
Spør i vei ut uken så skal jeg svare over helgen :)

Noe du lurer på?

Who am I?

Om du har sett gjennom bloggen min og kommet frem hit, fortjener du vel å få vite litt mer om meg enn det jeg forteller i innleggene. Her er også svar på noen spørsmål jeg har blitt stilt x-antall ganger.

Jeg heter Marte, som dere sikkert har skjønt og er btw 93 utgave.
Jeg drar til USA nå høsten 2010, og er ikke tilbake før vår/sommer 2011. Skal være utvekslingsstudent og kan nesten ikke vente til jeg får vite hvor jeg skal være, eller hvordan vertsfamilien min er! High School året jeg skal ta der borte blir istedet for andreåret Medier og Kommunikasjon, så forhåpentligvis blir det mange spennende mediefag :)

Selvfølgelig blir jeg å savne familien og vennene mine her hjemme. Det er jo ikke til å unngå! men jeg kan jo ikke få både i pose og sekk. Jeg får ikke oppleve halvparte av det jeg blir å gjøre i USA, om jeg blir hjemme i Lofoten med familien og vennene mine. Og jeg kan heller ikke ta med meg alle sammen over dammen, så ja jeg drar over dit "alene". Ikke helt alene da siden det er flere andre utvekslingsstudenter som også skal dra, og at folkene fra organisasjonen selvfølgelig passer på.Bortsett fra det er jeg også interessert i fotografering og i å lese bøker, så det kan hende dere ser litt til det også innimellom all blogginen om utveksling :P

Blogges!

Når jeg kommer til USA!

da blir jeg å blogge under denne kategorien... Driver og fikser litt på designet, så ikke fortvil om det ser ut som et kaos. Stikk heller innom litt senere og se om det er blitt bedre :P

Linker til utvekslingsstudenter!

Her linker jeg til andre utvekslingsstudenter som drar i år (2010/2011). Si fra hvis du også vil bli linket til, eller om det er feil i linken til din blogg. :)


Explorius:

Ali drar til USA
Alida drar til USA
Amalie drar til Idaho, USA
Amanda drar til Alaska, USA
Amund drar til New York, USA
Anne Cathrine drar til Wisconsin, USA
Anne drar til Wisconsin, USA
Anne Marit drar til Utah, USA
Astrid drar til USA
Camilla drar til Indiana, USA
Cathrine drar til Wisconsin, USA
Christine drar til Pennsylvania, USA
Connie drar til USA
Elisabeth drar til Utah, USA
Elise drar til Washington, USA
Evy Marie drar til Oregon, USA
Heidi drar til Washington, USA
Heidi drar til USA
Helene drar til Texas, USA
Henriette drar til Wisconsin, USA
Hilde Marie drar til USA
Ida drar til Washington, USA
Jenny drar til Lousiana, USA
Joakim drar til Oregon, USA
Julie drar til Texas, USA
Katrine drar til Arkansas, USA
Kristine drar til Utah, USA
Lene drar til Texas, USA
Lise-Marie drar til West Virgina, USA
Maria drar til California, USA
Ramy drar til Florida, USA
Stina Elisabeth drar til Texas, USA
Tonje drar til Utah, USA
Victoria drar til Iowa, USA

INTO:

Charlotte drar til USA

EF:

Guro drar til South Dakota, USA
Helene drar Washington, USA
Isabell drar til Pennsylvania, USA
Lena drar til USA
Katrine drar til Texas, USA
Maria drar til New York, USA

Aspect:

Elise drar til Georgia, USA
Karoline drar til Florida, USA

Speak:
Birgitte drar til USA

AFS:
Ingvill drar til Oregon, USA
Lisa drar til New York, USA

STS:
Isabel drar til USA

YFU:

Oda drar til California, USA
Stareagle

Stareagle

19, Bodø

Marte her. Har vært et på utveksling i USA i fjor og det var amazing! Nå er jeg tilbake i Norge og bor på hybel, i et forsøk på å bli litt selvstendig. Tiden vil vise hvordan det går! Om du har noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar eller sende epost på stareagle.blogg@live.com :) leser denne bloggen NÅ

Norske blogger free counters

Kategorier

Arkiv

hits