januar 2010

Søndagen min.. :P

I dag har jeg vært i bursdag hos mormor som ble hele 67 år. Hadde tenkt å blogge før jeg dro, men fikk det så travelt da at det ble det ikke tid til, så store deler av denne dagen har jeg tilbrakt sammen med folk over 60! Kjempekoselig... Orket bare ikke skuffe mormor og de igjen så ble med dit. også serverte de jo gode kaker da! :P Er kanskje litt for glad i kaker, men det er jo godt, ikke sant?

Etter at jeg da hadde spist kaker og slikt sammen med dem stakk jeg ut sammen med Marianne som var så snill å hente meg. Så resten av kvelden ble super! :)

Hvordan har deres dag vært? Er dere glad i familieselskaper?

For alle som elsker Green Day og Foxboro Hot Tubs

Den offisielle videoen til Foxboro Hottubs singel Stop Drop and Roll har lekket ut på nettet, men blir sikkert fjernet snart igjen...
De som vil kan iallfall se den her inntil videre :)


Enjoy! :D

Melodi Grand Prix :)

Da har jeg sett del 1 av siste sjansen i Melodi Grand Prix. Supert at Bjørn Johan Muri og Gaute Ormåsen gikk videre, synes jeg, men nå lurer jeg bare på hvem av dem jeg skal stemme på neste runde! :P Når det gjelder Venke Knutson og Mira Craig blir det definitivt Venke!

Hva med dere? Hvem synes dere bør gå videre til Oslo?


Bjørn Johan MuriGaute Ormåsen


Venke KnutsonMira Craig

29.jan.2010

Idag har jeg fått mamma til å sende inn bekreftelsen på at jeg tar plassen til USA :D så nu får jeg vel bare håpe at somleposten klar å få brevet ned til Drammen raskt nok :)

egentlig OK dag på skolen i dag. Jobbet med weboppgaven (nevnt i tidligere innlegg) og kom egentlig ganske langt med det. Trenger bare å finne eller ta noen bilder og litt til... Tror jeg skal komme i mål uten for mye hjemmearbeid :)

Fikset med pass :)

I dag har jeg vært på politistasjonen og ordnet meg med pass som jeg da blir å trenge når jeg skal til USA. Aldri hatt behov for det før, så derfor har jeg ikke fått ordnet med det før nå. Tok fri fra skolen en time tidligere... :) Tror jeg måtte ta fire bilder før det ble et bra, for jeg kunne ikke smile eller ha munnen åpen og jeg måtte se opp på en grønn lampe som lyste og ellers ikke røre på meg for da ville det bli uklart, men det gikk nå til slutt da :P

Vi fikk btw en større oppgave innenfor web i dag som vi har tid fram til neste fredag å gjøre. Vi skal lage en hjemmeside som faktisk vi også skal legge ut på nettet. Kan bli litt moro, men antageligvis mest tidkrevende...
Skulle ha blogget før i dag, men pausene var for korte i dag til at jeg rakk det, og lærerne vil jo ikke ha noe av at vi sitter på "MSN i timen" så...

Nå skal det gjøres lekser. framlegg i naturfag i morgen og i tillegg til at jeg fikk en dags utsettelse på de arbeidsoppgavene jeg ikke rakk å gjøre til i dag...

Jeg vet jeg er flink til å bare ramse opp hva som skjer... noen som har tips til hvajeg kan skrive om?

Konsentrasjonsvansker! :P

Det har nesten vært umulig å konsentrere seg om skolearbeid etter jeg fikk den mailen! I norsktimen ble det egentlig mest tull istede for å følge med. Stakkars norsklærer. Vi tok ikke noe av det hun sa spesielt seriøst og når hun spurte oss om ting svarte vi bare for å svare å ikke for at vi trodde det var rett liksom..:P Så i dag fikk jeg anmerkning hvor det sto "MSN i timen". Det man ikke vet har man ikke vondt av sies det... ikke nok med at det var MSN jeg var på, men blogg.no og facebook og ;P
men kan vel ikke fortsette slik om jeg vil til USA...

Flere som nettopp har fått anmerkninger på skolen?

Jeg ble godkjent!! :D

Fikk nettopp en mail fra Explorius og ble utrolig overrasket siden intervjuet jo var i går kveld. Der sto det iallfall at jeg var blitt godkjent av de her i Norge!

Litt av det som sto i mailen :)
"Vi har nå sett på papirene dine og vi tar deg veldig gjerne inn i programmet vårt. Jeg er sikker på at du vil få et flott opphold i USA!

Les gjennom den informasjonen jeg har vedlagt og så sender du svar tilbake til meg når du har tenkt deg om, senest innen 7 dager.

Send også en kopi av passet ditt - dette trenger vi for å kunne gi ut riktig informasjon til VISUM prosessen."


Så da trenger jeg bare å skaffe meg et pass til da... kan nesten ikke vente! :D

webdesign

Så er jeg på skolen igjen... Forsov meg lenge nok til å ikke rekke bussen, men fikk pappa til å kjøre så det gikk bra likevel.
Har hatt to timer med webdesign hvor vi har gått gjennom nye ting. Web i seg selv er egentlig ikke så verst, men ville antageligvis vært bedre om jeg ikke hadde syntes læreren er litt rar... :P
men nå har vi i allefall basistime og egentlig skulle jeg vel ikke sittet bakerst i klasserommet og blogget, så kan blogge mer senere... :)

Venter... i en uke eller kanskje to

Da har jeg blitt intervjuet. Eller var ferdig med det før ti da, men har ikke rukket å blogge om det før nå...
Tok intervjuet over telefonen siden det ikke er noen Exploriusrepresentant her i nærheten. Jeg satte da telefonen på høytaler så mamma og pappa kunne følge med og svare/spørre de og. Fikk da en del info og sånt og vi kunne spørre omdet var ting vi lurte på... Fikk blant annet vite at jeg ville bli sendt hjem om jeg ble tatt i å røyke, bruke narkotika eller drikke alkohol (ingen problem) og noen flere ting som jeg ikke husker nå. Etter en stund snakket jeg alene med hun og hun spurte først noen få spørsmål på norsk, før hun gikk over på engelsk. Handlet mest om forventingene mine til året i USA og litt de samme spørsmålene som på studentprofilen jeg fikk tilsendt i forrige uke...

Jeg får ikke vite om jeg blir gokjent før om en eller to uker fra i dag, så nå er det bare å vente... eller jeg bør finne ut hvilke fag jeg trenger å ta for å få gokjent det som andre skoleår imens :)Så her er hva jeg fordrev tida med før intervjuet. Ble elendig kvalitet når jeg lastet det opp hit, men det er iallfall noe av det jeg har lyst til å se mens jeg er i USA... :)

Hvordan stormene får navn! :P

Helt grei dag, fram til skolen egentlig var over. Vi hadde journalistikk, hvor vi fikk fortsette med intervjuet vi startet på i engelsken i går og etter det ter timer matte som og var helt ok. MEN så hadde da Julie, Ida og jeg avtalt med avdelingslederen på skolen i Svolvær at vi skulle ta bilde av de tre-fire siste klassene i dag.
Så vi tok med oss kamerautstyret i dag og samme tid som i går, men da vi ar gått av bussen fikk vi vite at halve den ene klassen alerede hadde dratt hjem fordi de ikke orket å være der når de hadde fritime! Så vi svirret rundt på skolen der en stund før vi bare bestemte oss for å prøve igjen i neste uke, mens de har time... :P

Noen timer igjen til intervjuet med Explorius... litt nervøs og resten spent og kan nesten ikke vente til jeg får vite mer om turen til USA... ;)

Stormen Ask har da herjet her i dag og det har vært gråere enn vanlig, glatte veier, regn, vind osv. så det gjorde det jo egentlig ikke bedre men...
Lurte på hvorfor de la navn på de forskjellige stormene, så jeg googlet det og fant ut at Meteorologisk Institutt gir navn til hver ekstreme værhendelse etter en liste med navn hvor annet hvert er kvinne og mannsnavn i alfabetisk rekkefølge, og alt dette er visst for at det skal vær lettere å holde styr på de forskjellige uværene... På meteorologisk institutt sin side kan du se en liste over uværene med navn til nå :P

Bildeutfordring

Be utfordret av Iris til å:

1. Gå inn på mine bilder/mapper

2. Velg den 6. mappen

3. Finn det 6. bildet

4. Sett inn bildet på bloggen og skriv litt om det

5. Inviter 6 nye, link og gi beskjed til demDette bildet tok Ida på skolen til en folder/brosjyre vi skulle lage i trykksak/InDesign. Hun skulle lage en brosjyre for å fortelle om et fiktivt gitarkurs, og jeg stilte opp som "gitarinstruktør".

Jeg utfordrer:
Ida T - http://mellomstjernene.blogg.no/
Tokiohotelgossip - http://tokiohotelgossip.blogg.no/
Helene - http://heelene93.blogg.no/
smej - http://solfridjohansen.blogg.no/
Monica - http://monichan.blogg.no/blogg.html
Ida K - http://idakaatrine.blogg.no/

Slitsom dag...

Etter engelsken hadde vi PTF, eller Ungdomsbedrift... først brukte vi en time på å planlegge neste uke og sånt, før vi dro til Svolvær med buss (kanskje ti min med buss). Da hadde vi med oss både de vanlige skolesekkene, et speilreflekskamera og et kamerastativ for å fotografere noen klasser på avdelingen i Svolvær.
Hadde regnet med å bruke ca ti minutter på hver klasse, men da vi først hadde fått stilt opp kameraet gikk det kjempefort og vi var ferdig før vi hadde regna med :) For å ha det sagt var enkelte av klassene litt urolige, men det er vel bare å regne med siden de var mellom 25 og 30 i hver klasse... Får håpe vi kan bruke noen av bildene iallfall :)

Nå er jeg ferdig med å fylle ut studentprofilen og sendt den inn, så nå venter jeg bare på at det skal bli tirsdag så jeg kan få unnagjort det intervjuet... begynner å bli litt nervøs for at jeg skal dumme meg ut, men får bare satse på at det går bra likevel...

Noen av dere som har vært gjennom telefonintervju med Explorius?

Kjøp av kamera og oppramsing av skoledag

Den her dagen starta bra! Null søvn i natt og gym med en gang vi kom på skolen... Så ikke spesielt fram til det, men det gikk greit. Spilte basket, landhockey og frisbee + litt til.

Nu har vi hatt en time engelsk og skal ha to til. Driver og intervjuer en av de andre i klassen og det er artig :) Jeg intervjuer Ida (stikk innom bloggen hennes på http://mellomstjernene.blogg.no/) hun er kul!

Det her blir bare oppramsing. Skulle gjerne lagt med bilder, men mangler kamera! Så har tenkt å kjøpe ett... lurer bare på om jeg skal kjøpe et kompaktkamera eller speilrefleks. Hva synes dere? Blir det for mye å drasse på et speilreflekskamera i USA, eller er det verdt det pga. kvaliteten på bildene?

Green Day vs. The Baseballs - Bascket Case

Rock 'n' roll eller punk?
broren min kom over en slags coverversjon av Basket Case, sangen som Green Day ble så kjent for, coveret av The Baseballs.
Jeg synes green day sin versjon, spilt live i 2000, er bedre enn the baseballs versjon som ble spilt i 2009!


Hva synes dere?

http://www.youtube.com/watch?v=SoXl6ItEC5c Green Day
http://www.youtube.com/watch?v=mxqIq2TIR3E&feature=related The Baseballs

(visste ikke hvordan jeg skulle legge videoene så de vises rett i bloggen. noen som kan hjelpe?)
http://www.youtube.com/watch?v=SoXl6ItEC5c http://www.youtube.com/watch?v=mxqIq2TIR3E&feature=related

lørdag og Harry Potter

Våknet tidlig i dag, før 8, og har vært våken siden. Fant ut det var like greit å bare være våken, så etter det har jeg spist frokost ilag med familien (uvanlig siden jeg har brukt å sove på den tiden istede). Været er foresten kjempebra. Sol, men kaldt :)

Leser i Harry Potter og Føniksordenen. Ynglingsboken min i serien btw. den er bare best! :P liker speielt hvordan Harry og de andre gjør opprør mot professor Uffert med å opprette Humlesnurrlegionen.

sorry at jeg ikke har blogget så mye... har ikke hatt noe spesielt å blogge om, men skal prøve å finne på noe, å blogge minst en gang om dagen... :)

Hva er deres favorittbok i Harry Potter-serien?
kom gjerne med tips hva jeg kan blogge om... :)

jobbleting :P

I dag har jeg gjentatt meg selv flere ganger for å få presentert noe av det vi jør på MK for alle tiendeklassingene... håper ikke de siste synes det var like kjedeli å høre på som jeg synes det var å fortelle om det for nte gang!
Heldivis skulle jeg ikke sitte hele dagen å fortelle om det, så kl 12 var jeg ferdig og dro til byen sammen med Bodil for å finne meg en jobb. Trur jeg var innom de fleste butikkene i Amfi for å høre om de trengte ekstrahjelp, men fikk ikke noe. Uheldigst var jeg kanskje på B-young der de hadde ansatt en ekstrahjelp i går! :P så får vel bare fortsette å lete. Penger trenger man jo...

blogger mer senere:)

Skjemaer til besvær! :P

Har brukt hele ettermiddagen på å fylle ut student profile skjemaene og enda ikke ferdig! utrulig mange spørsmål som må svares på, men det er vel for at familien og organiasjonen skal få et best mulig bilde av meg som person, går jeg ut fra.

I morgen er det btw Åpen Dag på skolen vår, hvor tiendeklassene fra hele Lofoten skal få komme å se på de forskjellige linjene. Jeg og en annen skal presentere trykksak og fortelle litt om hvordan vi jobber med det osv...(går Medier og Kommunikasjon) jeg er ferdig kl. 12 så det blir gjeft :)

Noen som har tips til hva jeg kan blogge om mens jeg venter på å reise til USA?
kommenter gjerne når dere er innom og leser...

avtalt intervju med Explorius

Nå har jeg fått svar fra Explorius! Hadde ikke trodd det skulle gå så raskt, men i dag på skolen fikk jeg melding å spørsmål om å ringe tilbake til det nummeret for å avtale intervju. så da vi fikk friminutt ringte jeg da opp igjen og avtalte da et intervju per telefon på tirsdag. De har visst ingen representanter her i nærområdet så...
Til da skal jeg finne fram vitnemål fra u-trinnet, bilde av meg selv og fylle ut et "Student profile" skjema og sende tinn til Explorius, så nå blir det utfylling av skjema :)

Hei!

Da har jeg opprettet en ny blogg. Kommer nok til å blogge om litt av hvert.
I august reiser jeg forhåpentligvis til USA som utvekslingselev, så skal prøve å se om jeg får tid til å blogge da :) foreldrene mine har akkurat sagt ja til å la meg dra, så nå har jeg sendt inn søknad til Explorius i håp om å få plass der...

blogger mer senere! norsktime nu...
Stareagle

Stareagle

19, Bodø

Marte her. Har vært et på utveksling i USA i fjor og det var amazing! Nå er jeg tilbake i Norge og bor på hybel, i et forsøk på å bli litt selvstendig. Tiden vil vise hvordan det går! Om du har noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar eller sende epost på stareagle.blogg@live.com :) leser denne bloggen NÅ

Norske blogger free counters

Kategorier

Arkiv

hits